Náš rakytníkový likér

Potrebujeme:

  • 250g čerstvých rakytíkových plodov. Najlepšie, keď je už kôstka taká mäkká, že sa dá do nej ľahko zahryznúť.
  • 700ml brandy
  • 10 PL domáceho medu

Postup:

Plody si starostlivo vyumývame, aby na nich neostával drsný povrch. Ja nepretláčam, babka pretláčala - je to na vás.
Všetko spolu zamiešame a postavíme na slniečko. Sem tam premiešame, ak sa bude zdať kyslý, treba pridať med. Každý rok majú plody inú kyslosť, takže ťažko presne odhadnúť koľko presne medu je ten ideálny pomer. Je to aj na vašich preferenciách. Na konci macerácie (na Mikuláša) precedíme a necháme sadnúť. Potom znovu precedíme. 

Popíjame zdravú dobrotu striedmo, či už na imunitu, alebo len tak pre hrejivý pocit prírody.




Súvisiace produkty