Naša griotka

Potrebujeme:
0,6 kg čerstvých višní
2 ks celej škorice
2 klinčeky
4 – 10 ks sušených sliviek (závisí od toho, ako veľmi ju chcete mať sladkú. Môžete pridávať aj počas lúhovania)
400 gr trstinového cukru alebo medu
600 ml kvalitného alkoholu (vodka, brandy)
1 citrón bez kôry
Postup:
Umyjeme a očistíme višne (nechávam niektoré so stopkami, neskôr sa dajú použiť ako dekorácia – kôstky nevyberám), pridáme škoricu, klinčeky, citrón bez kôry, sušené slivky. Zasypeme trstinovým cukrom alebo medom, celé zalejeme alkoholom tak, aby bolo všetko ponorené. Odložíme na tmavé miesto, napr. do špajze a necháme macerovať do jesene, pokojne až do Vianoc. Občas pretrepeme. Scedíme, a višne odložíme na lepšie časy...
(Môžeme ich vyváľať v rozpustenej čokoláde a pripraviť si bonbóniky.)
Toto je skutočná lahôdka pre dlhé zimné večery a posedenia s priateľmi.