Potrebujeme:

1/2 čl mletý zázvor

1 čl kurkuma

1/2 čl fenikel alebo sladovka

1 čl medu

štipka kajenského korenia

štipka kardámonu

1 celá škorica

1 šálka mandľového mlieka

6 guličiek čierneho korenia

Postup:

Všetky ingrediencie vložíme spolu do malého hrnca a spolu s mliekom zohrievame a miešame na miernom ohni. Nevaríme, len zohiervame 10 min., potom necháme ešte 10 min. odstáť a čaj precedíme.

Kurkuma je antibakteriálna a antivírusová, jej účinky sa znásobujú čierným korením. Fenikel, alebo sladovka rozpúšťajú hlieny, kajenské korenie úžasne podporí účinok všetkých a zároveň uvoľňuje hlien. Zázvor umocňuje silu všetkých bylín a korenín v zmesi. Tiež pôsobí antibakteriálne a podporuje trávenie. Nám čaj veľmi chutí. Je jemne korenistý, aj sladký... taký vláčny.

media
media
media
Súvisiace produkty