Čaj na jarné alergie
Potrebujeme:
10 g očianka rostkovová (už len preto, aby vás očká neštípali a nesvrbeli)
10 g mäta prieporná (pre podporu eliminácie hlienu)
20 g skorocel (pre podporu eliminácie hlienu)
20 g žihľava dvojdomá (prírodné antihistaminikum)
10 g fenikel semeno (pre podporu sliznice a uvoľnenie priedušiek)
10 g nechtík (pre zjemnenie zápalového procesu, ktorý alergia vyvoláva)
10 g ďatelina lúčna (pre zjemnenie zápalového procesu)
10 g levanduľa (pre upokojenie nervovej sústavy, rovnako má antibakteriálne účinky)
Bylinky spolu zmiešame v sklenenej nádobe. Zmes skladujeme v tme a v suchu.
Čaj pijeme, pri akútnom stave, 3 x denne 2 čl zmesi na 250 ml vody. Pri prevencii, 2 x denne 1 čl na 250 ml vody.