Koriandrové pesto

Koriander je zázračná jednoročka, ktorej využitie v kuchyni je nie len chutné, ale aj zdravé. Koriander priaznivo pôsobí na krvný obeh a krvný tlak, radí sa medzi antioxidanty. Podporuje funkciu pečene, upravuje trávenie a nadúvanie, je protizápalový a zmierňuje bolesti kĺbov zápalového charakteru. Podporuje centrálny nervový systém a zjemňuje príznaky úzkosti a depresie. Čo viac dodať? V kombinácii s cesnakom a kvalitným olivovým olejom je to skvelý zdravý pomocník, ktorý môžete použiť do cestovín, k mäsu, slaného pečiva, ale aj "len tak" na chlebík. 

POTREBUJEME: 

2 hrste nasekaných čerstvých koriadnrových lístkov

2 strúčiky cesnaku 

40 G píniových orieškov (výborne sa hodí aj nasekané kešu)

30 G strúhaného parmezánu 

120 ML olivového oleja (pri väčších hrstiach zvýšime podľa potreby) 

štipku soli a čierneho korenia 

POSTUP: 

Koriandrové lístky nasekáme, cesnak postrúhame. Pridáme parmezán a oriešky, osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom tak, aby bola hmota redšia a vložíme do fľaštičky. Skladujeme v chladničke.


Dobrú chuť

video s postupom nájdete na našom instagrame.




Súvisiace produkty