Naša griotka

Potrebujeme:

0,6 kg čerstvých višní

2 ks celej škorice

2 klinčeky

4 – 10 ks sušených sliviek (závisí od toho, ako veľmi ju chcete mať sladkú. Môžete pridávať aj počas lúhovania)

400 gr trstinového cukru alebo medu

600 ml kvalitného alkoholu (vodka, brandy)

1 citrón bez kôry

Postup:

Umyjeme a očistíme višne (nechávam niektoré so stopkami, neskôr sa dajú použiť ako dekorácia – kôstky nevyberám), pridáme škoricu, klinčeky, citrón bez kôry, sušené slivky. Zasypeme trstinovým cukrom alebo medom, celé zalejeme alkoholom tak, aby bolo všetko ponorené. Odložíme na tmavé miesto, napr. do špajze a necháme macerovať do jesene, pokojne až do Vianoc. Občas pretrepeme. Scedíme, a višne odložíme na lepšie časy...

(Môžeme ich vyváľať v rozpustenej čokoláde a pripraviť si bonbóniky.)

Toto je skutočná lahôdka pre dlhé zimné večery a posedenia s priateľmi.