Cestovanie nás veľmi inšpiruje najmä čo sa jedla týka. Veľmi radi ochutnávame nové veci a častokrát natrafíme na niečo, čo sa stane pravidelnou súčasťou našej kuchyne. Presne ako tento dip, ktorý sme ochutnali v Grécku,  v talianskej reštaurácii. Celkom príjemná zhoda náhod, a tieto dve svetové kuchyne máme najradšej :) 

Bazalku máme radi, no už som mala pocit, že sme ju vyskúšali na všetky spôsoby. Ale asi som sa mýlila. Snažila som sa dip pripraviť doma za pomoci našich ingrediencií a podarilo sa mi to! Je lahodný, jemný a hodí sa k chlebíku, tyčinkám, ale viem si ho predstaviť aj na cestovinách, alebo rizote. 

POTREBUJEME 

100 G nátierkového masla 

100 G smotanového jogurtu 

1 PL    sladkej 30% smotany 

10      lístkov čerstvej bazalky 

1        strúčik cesnaku 

          olivový olej 

          soľ 

          korenie 


POSTUP 

Do misky vložíme maslo, jogurt, a smotanu. Na doske si posekáme bazalkové lístky a cesnak. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme dostali lahodnú krémovú konzistenciu a aby boli kúsky bazalky čo najjemnejšie. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Potom necháme dip krátko odstáť v chladničke, aby sa chute prepojili. Pri podávaní polejeme kvapkou olivového oleja. Dobrú chuť! 

media
media
media
media
Súvisiace produkty