Bazalkový dip

Cestovanie nás veľmi inšpiruje najmä čo sa jedla týka. Veľmi radi ochutnávame nové veci a častokrát natrafíme na niečo, čo sa stane pravidelnou súčasťou našej kuchyne. Presne ako tento dip, ktorý sme ochutnali v Grécku,  v talianskej reštaurácii. Celkom príjemná zhoda náhod, a tieto dve svetové kuchyne máme najradšej :) 

Bazalku máme radi, no už som mala pocit, že sme ju vyskúšali na všetky spôsoby. Ale asi som sa mýlila. Snažila som sa dip pripraviť doma za pomoci našich ingrediencií a podarilo sa mi to! Je lahodný, jemný a hodí sa k chlebíku, tyčinkám, ale viem si ho predstaviť aj na cestovinách, alebo rizote. 

POTREBUJEME

  • 100 G nátierkového masla
  • 100 G smotanového jogurtu
  • 1 PL    sladkej 30% smotany
  • 10 lístkov čerstvej bazalky
  • 1 strúčik cesnaku 
  • olivový olej 
  • soľ
  • korenie

POSTUP 

Do misky vložíme maslo, jogurt, a smotanu. Na doske si posekáme bazalkové lístky a cesnak. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme dostali lahodnú krémovú konzistenciu a aby boli kúsky bazalky čo najjemnejšie. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Potom necháme dip krátko odstáť v chladničke, aby sa chute prepojili.

Pri podávaní polejeme kvapkou olivového oleja. Dobrú chuť! 




Súvisiace produkty