Bohovská bábovka

Príbeh našej bábovky:  Moja práca mi do života prináša veľa príjemných priateľov, ktorí ma často inširujú. Jednou dobrou priateľkou sa mi stala aj Žanetka, ktorá má vlastnú pekáreň a pečie neobyčajné torty (SLADKÝ DOMOV TRNAVA). Od nej som dostala recept na fantastickú a jednoduchú bábovku. Recept som si už len upravila s ingredienciami, ktoré mávame doma a úplnou náhodou vznikla bábovka, ktorú chce robiť každý, kto ju ochutná. 

Náš upravený recept 

POTREBUJEME 

1 hrnček kokosového cukru 

2-3 vajíčka 

1 hrnček mandľového mlieka (niekedy dám ryžové, podľa toho čo je doma)

1/2 hrnčeku oleja 

1 hrnček kokosovej múky 

1 hrnček hladkej múky (špalda/dvojzrnko)

1 prášok do pečiva bez fosfátov 

100 G horkej čokolády (50-70%) 

2 -3 PL 30% šlahačkovej smotany 

POSTUP 

V mixéri zmiešame cukor s vajíčkami. Keď je hmota nadýchaná, pridáme mlieko a olej. Potom zmiešame múky s práškom do pečiva a vsypeme do mixéra. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme smotanu a zmiešame. Medzitým si vymastíme formu na bábovku. Potom vlejeme polku cesta do formy. Do druhej polky cesta vmiešame rozpustenú čokoládu a vlejeme do formy. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút. Bábovka bude trošku mokrá, keď ju vytiahnete, ale to je kvôli kokosovej múke. Po vychladnutí nebude pôsobiť mokro. 

Originál recept od Žanetky

POTREBUJEME

1 hrnček cukru 

2-3 vajíčka 

1 hrnček mlieka 

1/2 hrnčeka oleja 

2 hrnčeky hladkej múky 

1 prášok do pečiva 

3 PL kakaa 

POSTUP

Postup je rovnaký, len na konci do polky cesta primiešame kakao. 

Recept je modifikovateľný do akejkoľvek podoby, môžete experimentovať, vymýšľať, nahrádzať... 

Súvisiace produkty